tisdag 21 juli 2009

Semestern har startat!

... och det blev en rivstart aktivitetsmässigt igår. Vi fick frågan i söndags om vi skulle hänga med till Göteborg och gå på Liseberg och vi nappade. Sagt och gjort - kl 11 begav vi och ut på vägarna... in i och ut ur skurarna! Det tråkigaste var när vi närmade oss Halmstad. Där hade en lastbil råkat ut för en olycka och det var givetvis i norrgående körbana så i 40 min kröp vi fram (när vi inte stod helt stilla). Till slut lossnade det igen och vi kunde fortsätta mot Susedalen där vi hade fikapaus. På schemat stod även ett besök på Freeport Outlet i Kungsbacka och där strosade vi runt lite innan vi fortsatte färden mot målet. Inne i Göteborg lyckades vi se områden som vi aldrig har sett tidigare (så blir det när man kör lite fel och inte kan vända i första taget) ;-)

Inne på Liseberg utnyttjade vi våra åkpass ganska bra - ibland iklädda de i all hast inköpta regnskydden. Engångsregncape - en vanlig syn när vi tittade runt på besökarna. Vi hade faktiskt hyfsad tur med vädret, bara ett tillfälle när himlen riktigt öppnade sig. Efter det använde vi dem mest vid Flumeride och Kållerado och det behövdes!!! När vi körde hem efter stängning (stänger kl 22 vilket vi alla tyckte var lite i tidigaste laget) så var mannens jeansshort något "fuktiga" men det gick inte att göra något åt just då. Hade vi tänkt oss för ordentligt innan avfärden från Häljarp så kunde vi ju haft lite ombyte med oss i bilen... faaaaaaast, det kunde ju ha blivit med samma resultat som med kaffetermosen.... den körde vi ifrån!! Tur att vårt resesällskap hade en stor termos med - det räckte till oss också.

Idag har vi inte planerat något direkt... men det är helt ok med tanke på att vi trillade i säng kl 01.40 i natt. Då måste man inte göra något - skönt att bara ta det lite lugnt!!!

Må så gott i det omväxlande vädret. Hoppas att jag får mer sol än regn under mina semesterveckor (fast regnet får gärna komma på nätterna - då är det ok!)

Inga kommentarer: